BLOG

A feltöltés megváltoztatja a mosolyodat?

M2Med Blog - A feltöltés megváltoztatja a mosolyodat?

A neur⚬m⚬dulát⚬r⚬k és töltőanyag⚬k segítenek megóvni az idő múlásától. Vajon ezek ránctalanító és dúsító ereje megváltoztathatja mosolyod megjelenését?

Érdekes módon a válasz igen. Néha ez a jó, máskor nem az.
A csodás mosoly elérésének kulcsa – függetlenül attól, hogy finomítani kívánod, vagy ugyanazt szeretnéd tartani – az injektor technikáján és a használt termékeken múlik, ezért a páciens érdeke, hogy minél jobban jártas legyen a témában. Itt felsorolunk mindent, amit tudnod érdemes arról, hogy az injekciók milyen hatással lehetnek mosolyodra.

M2Med Blog - A feltöltés megváltoztatja a mosolyodat?
M2Med Blog - A feltöltés megváltoztatja a mosolyodat?

Hirtelen változás

Ha injekciós kezelésre vállalkozol és másnap nem a megszokott mosollyal ébredsz, hanem egészen más ábrázattal, akkor valami nem úgy zajlott, ahogy annak papírforma szerint kellett volna. Furcsa, de igaz, hogy az esztétikai injektáló anyagok (értsd. neur⚬t⚬xin⚬k és fillerek) figyelemre méltó változást hozhatnak a száj megjelenésében. Az injektor által használt termékektől és az injekció pontos helyétől függően egy kis töltőanyag vagy neur⚬m⚬dulátor itt vagy ott megváltoztathatja a felületet.

Az ajakfeltöltők ismertek (és kedveltek) arról, hogy képesek megváltoztatni az ajak alakját és méretét. Segítenek kiegyenlíteni az aszimmetriákat és a teltséget, de itt is nagyon fontos a mértékletesség. A felesleges töltőanyag elfedheti a mosolyt azáltal, hogy lehúzza az ajkakat, és árnyékot vet a fogakra. Az anyag befecskendezésének elhelyezése mindig stratégiai és arányos kell legyen a felső és az alsó ajak között.

Az ajkak számára megfelelő töltőanyag kiválasztása is létfontosságú. A flexibilis hialuronsav (HA) alapú gélek általában a legjobban teljesítenek, mivel ezek a legtermészetesebb megjelenésűek és hatásúak. Ha azonban túl merev töltőanyagot használunk, a mosoly „túltömöttnek” tűnhet. Az arc középső és alsó részén a töltőanyag megfelelő elhelyezése nem befolyásolhatja jelentősen a mosolyt. Ezzel együtt ha túl kemény töltőanyagot használnak, vagy ha a terület túl van töltve, az természetellenes megjelenést eredményezhet, mivel az ajkak a merev környező szövetekhez nyomódnak.

A természetes, mégis esztétikus mosoly megőrzésében talán a legfontosabb összetevő a szimmetria. Az ajkak létfontosságú összetevői az arc egyensúlyának és esztétikájának. A tudomány szerint az ajkaknak ideális esetben az alsó arc szélességének 40 százalékát kellene elfoglalniuk úgy, hogy a felső ajak elölnézetben fele akkorák legyenek, mint az alsó ajak, oldalnézetből pedig két milliméterrel kifelé kellene nyúlniuk a felső ajakhoz képest. De ez nem az a mosoly, amellyel legtöbbünket megáldott az élet, ezért itt jönnek képbe a stratégiailag elhelyezett injekciók.

Mi legyen előbb: az injekciók vagy az esztétikai fogászat?

Az öregedésgátló mosolykorrekciót számos tényező befolyásolja az orcák, a száj és az arc alsó részének kinézetét, beleértve az ajkak, a fogak, az ínyvonalak arányát, sőt a teljes állkapocs és az állkapocs vonalának arányát is. Míg az injekciós készítmények a tartósítás és/vagy a fiatalítás nagy részét képezik, az esztétikai fogászat ugyanilyen fontos lehet. Akár mindkettőt, akár csak az egyiket tervezed igénybe venni, honnan tudhatod, melyik eljárást kell először elvégeztetned?

Azt javasoljuk, hogy a szájjal kezdd. Sokszor a fog kihúzása vagy a fogak felszínének megváltoztatása változtathatja az arc szimmetriáját és kontúrjait is. Ideális esetben szinkron lesz a kezelési tervek között. Például, ha a fogak egy réteg túlzásba vitt töltőanyag alatt rejtőznek, a munkát – legyen szó fogszabályozásról, fehérítésről vagy esztétikai héjakról – beárnyékolhatják a túl nagy ajkak. A legminőségibb fogászati ​​munka is egy tökéletes keretben tündököl. Így az ajkak helyzete fontos eleme a mosoly átalakításnak (smile makeover), mert alapvető keretként szolgálnak.

Ha először fogászati ​​munkát végeztetsz, a fogak szerkezete a helyére kerül. Ez lehetővé teszi a B⚬t⚬x® vagy a töltőanyagok megfelelő befecskendezését, vagyis az arányokat nem kell módosítani. Ennek ellenére a kevesebb mindig több. Mindig lehet idővel több és több töltőanyagot hozzáadni. Jobb, ha először egy keveset injektáltatsz be, és adsz magadnak időt, hogy megszokd és ha akarsz, később adathatsz be többet.

Mutasd meg ajkaidat és maxold ki a mosolyod

Megfontoltan injektálva a hialuronsav alapú töltőanyagok és/vagy neur⚬t⚬xinok (lásd: B⚬t⚬x® , Dysp⚬rt® , Jeuveau® és Xe⚬min® ) javíthatják a mosoly egészét. Az alábbiakban bemutatunk néhány olyan módszert, amellyel az esztétikai töltőinjekciók használhatók az arc alsó harmadának összefüggő és arányos javítására.

1. FILL-ER UP

A legtöbb bőrgyógyászati ​​és plasztikai sebészeti rendelőben gyakori kérés a HA töltőanyagot használó ajakinjekció, amely gyors és megbízható módja az ajkak formálásának és dúsításának. Az ajak töltőanyagai kiváló lehetőséget jelenthetnek az öregedő vagy aszimmetrikus ajak térfogatának vagy hidratálásának biztosítására, és kiemelik az ember természetes mosolyát. És ezzel van rá mód, hogy ne változtasd meg a mosolyod – hacsak nem ez a cél.

Az ajkak vagy a mosoly természetes aszimmetriája – a genetika, az életkor, a térfogatcsökkenés és még a korábbi kozmetikai fogászati ​​​​munka miatt is – a száj leesését okozhatja a fogakon és az ajkakon. Néha a száj egyik oldala teltebb vagy hosszabb, mint a másik, így a mosoly görbültnek vagy elnehezültnek tűnik. Az ajakfeltöltés használható a kiegyensúlyozottabb ívek és volumen helyreállítására, de ezeknek az aszimmetriáknak figyelmen kívül hagyása, miközben megpróbálnánk korrigálni a mosolyt, felboríthatja az arc teljes egyensúlyát. Itt kulcsfontosságú az injektáló szakember szakértelme és gyakorlottsága.

2. FLIP THAT LIP

Biztosan találkoztál már a social mediaban az úgynevezett „ajakflip”-fogalmával. Hogy ki erre az ideális jelölt? Azok, akiknek elvékonyult mosolyuk van, és felső ajkuk mosolygás közben szinte eltűnik. Ha ez a felső ajak természetes befelé húzásának vagy hajlításának az eredménye, miközben mosolyogsz, akkor a felső ajakba injektált lévő B⚬t⚬x® segíthet: megakadályozhatja az alágörbülést anélkül, hogy növelni kellene a méretet. A neur⚬m⚬dulát⚬r⚬k befecskendezése a Cupido ívbe és a száj zugaiba ellazíthatja az izmokat, ez lehetővé teszi az ajkak kifelé görbülését, így az egész határozottabbnak tűnnek.

A töltőanyaggal ellentétben az ajkak ilyenkor nem kapnak további volument. A méret változatlan marad, miközben javítjuk az alakot és ennek köszönhetően a mosolyt. Ne feledd, hogy bár az ajakflip javíthatja a mosoly megjelenését, bizonyos esetekben hatással lehet az ajkak működésére is. Ha felkereseé egy magasan képzett, a terület anatómiáját alaposan ismerő szakembert, akkor biztonságos és hatékony eredmény érhető el, amely körülbelül 3-4 hónapig tart.

3. FORDÍTSD FEJJEL LEFELÉ AZT A HOMLOKRÁNCOT

A töltőanyag segít megemelni a száj zugait, hogy a száj ne tűnjön ráncosnak. Megtölthetjük a marionett vonalakat is, hogy finomabb legyen a mosoly és ne legyen lógó a száj.

4. GUMMY SMILE BE GONE

A felső ajak térfogatának töltőanyaggal történő növelése gyakran a gumi-mosoly minimalizálását is jelenti. S bár egyesek számára jól működik, nem mindenki számára a legjobb megoldás. Ha a páciens felső ínye túlzottan kilátszik amikor mosolyog, a B⚬t⚬x® injekció segít meglágyítani azt és leengedni a felső ajak izmait, így azok nem tudják felhúzni olyan magasra az ajkakat, hogy az íny kilátszódjon.

5. AZ ÁLLKAPOCS ELLAZÍTÁSÁNAK HELYES MÓDJA

Megvan az oka annak, hogy egyre többen választják a neur⚬t⚬xin⚬kkal való állkapocs karcsúsítást. Egyszerre három-négy hónapig képes nem műtéti úton kontúrozni az állkapocs vonalát, miközben ellazítja az összeszorított állkapcsot vagy korrigálja azt. De mint mindenben, a túl sok itt sem működik. A közvetlenül az állkapocscsont és az izom találkozási területére történő injekció döntő fontosságú; ellenkező esetben bizonyos arcizmok átmenetileg lebénulhatnak, és eltüntetik a természetes mosolyt.

Fontos, hogy a rosszul elhelyezett neur⚬m⚬dulát⚬r⚬k a mosoly észrevehető egyenetlenségét is okozhatják. Amikor ez a helyzet, türelemre van szükség, hiszen ezek az anyagok idővel felszívódnak. Körülbelül három hónap elteltével a hatás elmúlik, és visszatér a mosoly az eredeti formájába.

Hogyan állapítható meg, ha túl van töltve az ajak?

Az ajkak térfogatának növelése nem csak az ajkak méretét befolyásolja, hanem megváltoztathatja arányukat és emiatt a felső ajak nagyobb lesz, mint az alsó, különösen, ha túl sok terméket fecskendeztek be. Ráadásul a túltöltött ajak korlátozhatja a mozgást és megzavarhatja az arckifejezést is. Szélsőséges esetekben megzavarhatja az ajkak bezárásának képességét is. Az ajakfeltöltés célja a mosoly fokozása, nem pedig a felső ajak feljebb tolása. Ez valójában gumiszerű mosolyt okozhat vagy lenyomhatja a szájat és eltakarhatja a fogakat.

Mosolygás közben a túltöltött száj a fogakat szinte teljesen elfedheti és azt az illúziót keltheti, hogy az ajak elnyomja a mosolyt.

Egy másik probléma, amely az aránytalan mennyiségű töltőanyagból adódhat, azok a durva ajakvonalak, amelyek elmossák a határt az ajkak kezdete és vége között. Azok, akik megszállottá válnak az ajakfeltöltésben, tompítják az ajkak körüli vonalakat és elveszítik természetes szépségük egy részét.

De ez még nem minden. A töltőanyag migrációja akkor következik be, amikor a felső ajakba helyezett termék lassan, néhány milliméter vagy kevesebb alatt elmozdul egyik területről a másikra. Bár nem életveszélyes és nem igényel kezelést, a kivándorolt ​​töltőanyag eltorzíthatja az ajkak megjelenését, és a száj egésze kacsaszerű vagy felcsavart megjelenést kölcsönözhet – különösen mosolygás során.

Ha a túlzott töltőanyag-használat okozza a problémát, általában a hialuronidáz injekciók jelentik a megoldást, mivel rövid időn belül feloldják a hialuronsavat. Ez azonban nem jelent megoldást a B⚬t⚬x® és hasonlók esetén. Ha így jártál és elégedetlen vagy az eredményekkel, sajnos ki kell várnod, míg felszívódik az anyag.

M2Med Plasztikai Sebészet és Bőrgyógyászat

A ‘jól érzem magam a bőrömben’-érzés pótolhatatlan és boldogsággal tölti el az embert. A test és lélek harmóniájának megteremtése a célunk.
Ha segíthetünk, hogy jobban érezd magad a bőrödben, fordulj hozzánk bizalommal!

KONZULTÁCIÓ
A konzultáció minden műtét és esztétikai kezelés előtt elengedhetetlen. A személyes megbeszélés során tudjuk felmérni, hogy lehetséges-e elvégezni a kívánt beavatkozást, illetve hogy esetedben mely módszerrel, hány beavatkozással érhető el a kívánt cél. Ezen kívül a konzultáció során van lehetőséged feltenni a kérdéseidet.

Érdekelnek a részletek? Kérj időpontot személyes konzultációra:
+36 30 271 4141

 


#M2Med #ForTimelessBeauty