BLOG

Testpozitivitás és a plasztikai sebészet

M2Med Blog - Testpozitivitás és a plasztikai sebészet

Azt gondolhatod, hogy a testpozitivitás elve és a plasztikai sebészet kölcsönösen kizárják egymást. A média és a társadalmi nyomás irreális szépségelvárásai miatt nem is hibáztatunk emiatt. Azonban itt, az M2Med Klinikán hiszünk abban, hogy a testpozitivitás és a plasztikai sebészet együtt létezhet. Hadd magyarázzuk el:

Abban mind egyetértünk, hogy a mai férfiakat és nőket érintő tökéletességi és szépségszabványok sok kárt okozhatnak.

M2Med Blog - Testpozitivitás és a plasztikai sebészet
M2Med Blog - Testpozitivitás és a plasztikai sebészet

Bár a férfiak is szégyellik a testüket, a nők aránytalanul nagyobb mértékben érintettek. A lányok és a nők jellemzően a megfigyelő perspektíváját teszik magukévá, mint saját magukról alkotott véleményt. Ez az önszemlélet növelheti a nők esélyét a szégyenkezésre és a szorongásra, csökkentheti a belső testi állapotok tudatosságát (Fredrickson és Roberts, 2005). Ezek a tapasztalatok mentális egészségügyi kockázatokhoz is vezethetnek, például unipoláris depresszióhoz , szexuális diszfunkcióhoz és étkezési zavarokhoz.

El kell fogadni, hogy mindenkinek más az önszeretet felé vezető útja.

Dolgoznunk kell a szépségideálok változatossá tételén anélkül, hogy elítélnénk azokat az embereket, akik a plasztikai sebészet segítségével találják meg a boldogságot. Tanulmányok azt mutatják, hogy az esztétikai sebészet hozzájárulhat az érzelmi jóléthez, amennyiben egészséges hozzáállás van hozzá (Smith, 2019). Ha például egy háromgyerekes anya valami különlegeset akar tenni magáért a külsejét tekintve, akkor ezt a nőtársai miért ítélik el? Ha egy másik nő minimális változtatást eszközöl magán, hogy jól érezze magát a bőrében, az miért tartozik bárki másra?! Nem lenne szabad senkinek elszenvedni egy újabb indokolatlan társadalmi nyomást csak azért, amiért az esztétikai eljárások igénybevétele mellett döntött.

Az M2Med még véletlenül sem azért létezik, hogy nyomást gyakoroljon vagy megszégyenítse a nőket a testük miatt!

Valójában sebészeti csapatunk nagy gondot fordít a műtéti jóváhagyásra. Előfordul, hogy orvosaink mentális, betegbiztonsági és egyéb tényezők miatt tagadják meg a műtétet. Gondosan értékeljük pácienseinket, mert a műtét hátterében álló egészségtelen motívumok – mint például a párkapcsolati nyomás vagy a test diszmorf rendellenességei – soha nem vezethetnek pozitív eredményhez. Ezen helyzetek elkerülése mind a páciens, mind a mi érdekünk!

Az az állandó nyomás, amelyet a nők éreznek, hogy beilleszkedjenek egy bizonyos szépségformába, nem vezet sehova. A reklámoktól a közösségi médiában megjelent bejegyzésekig mindig jelen van a „tökéletes” megjelenés hatása.

Azért vagyunk, hogy támogassuk azokat a kis változásokat, amelyek hatással vannak az egyénre. Arra törekszünk, hogy olyan szolgáltatást tudjunk nyújtani, amely arra ösztönzi őket, hogy jól érezzék magukat a testükben, és lássák, milyen szépek valójában – kívül és belül egyaránt.

M2Med Plasztikai Sebészet és Bőrgyógyászat

A ‘jól érzem magam a bőrömben’-érzés pótolhatatlan és boldogsággal tölti el az embert. A test és lélek harmóniájának megteremtése a célunk.
Ha segíthetünk, hogy jobban érezd magad a bőrödben, fordulj hozzánk bizalommal!

KONZULTÁCIÓ
A konzultáció minden műtét és esztétikai kezelés előtt elengedhetetlen. A személyes megbeszélés során tudjuk felmérni, hogy lehetséges-e elvégezni a kívánt beavatkozást, illetve hogy esetedben mely módszerrel, hány beavatkozással érhető el a kívánt cél. Ezen kívül a konzultáció során van lehetőséged feltenni a kérdéseidet.

Érdekelnek a részletek? Kérj időpontot személyes konzultációra:
+36 30 271 4141

 


#M2Med #ForTimelessBeauty