BLOG

Mikor érdemes faceliftet végeztetni?

M2Med Blog - Mikor érdemes faceliftet végeztetni?

A legtöbb ember számára nem az a kérdés, aláveti-e magát az arcplasztikának, hanem inkább az, „mikor”. Mivel mindenki egyedi módon és egyéni ütemben öregszik, ezért nem lehet egy bizonyos életkort megjelölni, mikor ajánlott kés alá feküdni.

Nincs olyan konkrét pont, ahol egyértelmű lenne, hogy „most” van itt az ideje az arcplasztika elvégzésének. Mindazonáltal vannak konkrét mutatók, amelyekre figyelhetsz, és amelyek segítenek eldönteni, hogy mikor lenne a legmegfelelőbb, hogy kihasználd ennek az életet megváltoztató arcfiatalító műtétnek az előnyeit.

M2Med Blog - Mikor érdemes faceliftet végeztetni?

Az öregedés jelei, amire érdemes figyelned

Az öregedés bizonyos jelei értékes mutatói lehetnek annak, hogy ideje megfontolni az arcplasztika műtétet. Ezek általában nem az első szarkalábak megjelenésére, a nasolabialis ráncok kezdetére vagy az arc megereszkedésének korai jeleire vonatkoznak.

Ehelyett érdemes figyelni az arc öregedésének mérsékelt vagy súlyos jeleire: A meglazult arcizmok, mélyebb barázdák és redők, a laza bőr, a megereszkedett állkapocs, valamint a nyak megereszkedett bőre és izmai egyaránt szükségessé tehetik az arcplasztika műtéti korrekcióját.
A betegeknek figyelniük kell az öregedés ezen előrehaladottabb jeleire az arc alsó részén.

Ha úgy találod, hogy a bőröd abba a fázisba érkezett a korosodás idővonalán, hogy érdemes lenne egy szakemberrel konzultálni, ütemezz be egy arcplasztikai konzultációt, hogy Marjas doktor segítsen eldönteni, hogy elérkezett-e az idő a műtétre.

Fontos a jó időzítés

Az életkor fontos szerepet játszik az arcplasztikai műtét időpontjának meghatározásában. Az arcplasztika korrigálja az öregedés jeleit, amelyek jellemzően a 40 és 60 év közötti jelölteknél jelentkeznek. Ezért a legtöbb arcplasztika műtéten átesett jelölt ebbe a korosztályba tartozik.
Azonban néhány különösen jó bőrrel, jó bőrfeszességgel, kedvező genetikai adottsággal rendelkező és egészséges életmódot követő egyén akár 70 éves koráig is húzhatja az arcplasztikai műtétet. Mások, akiknél az idő előtti öregedés jelei tapasztalhatók, különösen azok, akik mondjuk dohányoznak, vagy akik bőrét már nagymértékben károsította a napsugárzás, fiatalabb korban feküdhetnek kés alá.

Míg számos jelölt 50 év feletti vagy annál idősebb, az 50 év alatti betegeknél általában a legjobb hosszú távú eredmények és az arcplasztika után azt tapasztalhatják, hogy a bőrük megőrzi fiatalosabb rugalmasságát. Ez segít a bőrnek abban, hogy jobban reagáljon a szöveti átalakításokra, ami jobb és természetesebb eredményhez vezet.

Az arcplasztika megfelelő időzítését mindig az egyéni igények határozzák meg. Ha úgy gondolod, hogy itt az ideje, hogy elvégeztesd ezt a műtétet, kérj időpontot személyes konzultációra gyakorlott arcplasztikai sebészünkhöz, Dr. Marjas Lászlóhoz. Hívd a +36 30 271 4141-es telefonszámot még ma foglalj időpontot.

M2Med Plasztikai Sebészet és Bőrgyógyászat

A ‘jól érzem magam a bőrömben’-érzés pótolhatatlan és boldogsággal tölti el az embert. A test és lélek harmóniájának megteremtése a célunk.
Ha segíthetünk, hogy jobban érezd magad a bőrödben, fordulj hozzánk bizalommal!

KONZULTÁCIÓ
A konzultáció minden műtét és esztétikai kezelés előtt elengedhetetlen. A személyes megbeszélés során tudjuk felmérni, hogy lehetséges-e elvégezni a kívánt beavatkozást, illetve hogy esetedben mely módszerrel, hány beavatkozással érhető el a kívánt cél. Ezen kívül a konzultáció során van lehetőséged feltenni a kérdéseidet.

Érdekelnek a részletek? Kérj időpontot személyes konzultációra:
+36 30 271 4141

 


#M2Med #ForTimelessBeauty