BLOG

Brotox: Mi ez és miért olyan népszerű?

M2Med Blog - Brotox: Mi ez és miért olyan népszerű?

A kozmetikai eljárások már nem csak a nők számára elérhetők. Manapság egyre több férfi fordul a B⚬t⚬xhoz, hogy növelje önbizalmát, javítsa szexuális életét, vagy tegye sikeresebbé karrierjét.

A „Brotox” szójáték a férfiak körében egyre népszerűbb b⚬tulinum t⚬xin injekciók használatára utal, a népszerű márkanévvel (B⚬t⚬x). Az ide vonatkozó statisztikák szerint 2020-ban több mint 265 000 b⚬tulinum t⚬xin kezelést végeztek a férfiakon és ez a tendencia egyre nő.

M2Med Blog - Injekciós kezelések férfiak számára

Mire használható a B⚬t⚬x?

A B⚬t⚬x egy az FDA által jóváhagyott neur⚬t⚬xin, amely “lefagyasztja” az izomszövetet a megcélzott injekciós helyeken. Ez segít ellazítani a ráncokat, javítja az arc kontúrját, és megakadályozza a finom ráncok idővel történő mélyülését.

Leggyakrabban a következő kozmetikai problémák kezelésére használják:
– szarkalábak
– szemöldökráncok
– lelógó szemöldök
– a homlok ráncai
– megereszkedett szájvonalak

Miért ne kaphatnának B⚬t⚬xot a férfiak is?

Korábban az esztétikai kezelésekre úgy tekintettek, mint amiket csak a nők használnak azért, hogy fiatalabbnak nézzenek ki. Azonban a férfiak körében is egyre elterjedtebb az igény, egyre több esztétikai eljárást hajtanak végre férfiakon, mivel a férfiaknak is igénye van rá, hogy az egyszerű kozmetikai eljárások segítségével a fiatalabbnak nézzenek ki és jobban érezzék magukat a bőrükben.

A fiatalos lendület és pozitív kisugárzással járó önbizalom jelentős előnyt jelenthet a randevúzásban, a karrierben, a közösségi médiában és a férfi életének egyéb vonatkozásaiban is. Ahogy a kozmetikai kezelésekkel kapcsolatos megbélyegzés folyamatosan csökken, a férfiak nyitottabbak és érdeklődőbbek a B⚬t⚬x iránt, mint valaha.

Ki alkalmas B⚬t⚬x-kezelésre?
A B⚬t⚬x-kezelés egy gyors, minimálisan invazív eljárás, amely sok ember számára kiváló. Általában azok a férfiak felelnek meg ezen kezelés igénybevételére, akik a következő kritériumoknak eleget tesznek:

– fizikailag egészséges,
– nincs neuromuszkuláris betegség anamnézisében,
– legalább 18 éves,
– nincs ismert tojásallergia

A B⚬t⚬x injekcióra alkalmas ideális jelölteknek ésszerű, egészséges elvárásaik vannak a B⚬t⚬x által kínált eredményekkel kapcsolatban. Ha bizonytalan vagy, kérj tőlünk konzultációt, hogy megvitassuk céljaidat, az elérni kívánt eredményeket és a lehetőségeidet.

Milyen eredményeket várhatnak a férfiak a B⚬t⚬xtól?
Mint a legtöbb nem-invazív esztétikai kezelés, a B⚬t⚬x eredménye is átmeneti, ezek az eredmények átlagosan négy-hat hónapig kitarthatnak.

A férfiaknak arra is számítaniuk kell, hogy több egységnyi B⚬t⚬xra lesz szükségük, mint a nőknek, egyszerűen azért, mert izomszövetük vastagabb és robusztusabb.

A legtöbb esetben a B⚬t⚬x kezelések kevesebb mint egy órát vesznek igénybe, és nincs valódi regenerálódási idő. Néhány bevérzés és duzzanat az injekció helyén normális, de ezek általában gyorsan megszűnnek.

A finom barázdák és sekély ráncok eltűnnek, a mélyebb barázdák pedig kevésbé hangsúlyosakká és kevésbé észrevehetőkké válnak. Ezenkívül a B⚬t⚬x segíthet megelőzni az ismétlődő mozdulatok és mimika miatti új ráncok kialakulását.

Függetlenül attól, hogy miért választod a B⚬t⚬xot, mindig a legjobb, ha egy szakképzett plasztikai sebészt keresel fel az eljáráshoz. Egyes bőrgyógyászok és esztétikusok hirdethetnek B⚬t⚬x szolgáltatásokat, de probléma, vagy komplikáció esetén kizárólag a jól képzett, orvosi diplomával és sokéves rutinnak rendelkező szakember képes a korrekcióra.

Az akkreditált plasztikai sebészek nagyobb tapasztalattal és képzettséggel rendelkeznek a kozmetikai injekciók beadásában. Emellett gyakran tudnak jobb alternatívákat vagy kiegészítő kezeléseket ajánlani, ha a B⚬t⚬xszal önmagában nem éred el céljaidat.

A férfiak egyre nyitottabbak a kozmetikai fejlesztésekre, nem félnek igénybevenni ezeket a fiatalító, esztétikai kezeléseket. Egy pillanatig sem szabad szégyellni vagy megbélyegezve érezni magad azért, ha olyasvalamit teszel, ami javítja a megjelenésedet, növeli az önbizalmadat és ezáltal az életben való sikered általános esélyeit.

M2Med Plasztikai Sebészet és Bőrgyógyászat

A ‘jól érzem magam a bőrömben’-érzés pótolhatatlan és boldogsággal tölti el az embert. A test és lélek harmóniájának megteremtése a célunk.
Ha segíthetünk, hogy jobban érezd magad a bőrödben, fordulj hozzánk bizalommal!

KONZULTÁCIÓ
A konzultáció minden műtét és esztétikai kezelés előtt elengedhetetlen. A személyes megbeszélés során tudjuk felmérni, hogy lehetséges-e elvégezni a kívánt beavatkozást, illetve hogy esetedben mely módszerrel, hány beavatkozással érhető el a kívánt cél. Ezen kívül a konzultáció során van lehetőséged feltenni a kérdéseidet.

Érdekelnek a részletek? Kérj időpontot személyes konzultációra:
+36 30 271 4141

 


#M2Med #ForTimelessBeauty