BLOG

Sebész naptár – az év melyik időszaka a legideálisabb plasztikai műtétre?

M2Med Blog - Sebész naptár - az év melyik időszaka a legideálisabb plasztikai műtétre?

Sok páciens érdeklődik, mely időszak a legjobb egy-egy beavatkozás elvégzésére. Azt szoktuk mondani, az attól függ!

Ha az előjegyzéseket nézzük, minden plasztikai sebész naptárában a téli időszak a legsűrűbb. Hogy miért? Nos, mivel az emberek általában december-márciusban választják a műtétet!

M2Med Blog - Sebész naptár - az év melyik időszaka a legideálisabb plasztikai műtétre?

Ez a tökéletes időszak ugyanis a műtét utáni felépülésre; a sálak elrejtik a nyaklifting gyógyuló jeleit, terjedelmesebb pulóverek jól elfedik a mellnagyobbítás utáni szorító melltartókat és kötéseket, és az ágynyugalom biztosítása is egyszerűbb.

Tehát, ha mellnagyobbításon, orrplasztikán vagy más olyan plasztikai műtéten gondolkodsz, ami némi regenerálódási időt is igényel, tedd fel magadnak ezeket a kérdéseket, hogy el tudd dönteni, melyik évszakban a megfelelő a plasztikai műtét számodra!

Van valami különleges esemény, amire fel kell készülni?

Minden beavatkozást megelőzően tájékozódj, hogy a műtét milyen gyógyulási idővel jár, mikorra mozoghatsz újra szabadon. Például egy mellnagyobbítás akár 3 hónapig is gyógyulhat, ezért mindenképpen jelezd a sebészednek ha mondjuk esküvőre készülsz, hogy az eseményt megelőzően időben megtörténjen a beavatkozás és legyen időd teljesen felépülni.

Időt kell szánni a felépülésre is!

Nem egy-két napra gondolunk, hanem hetekig, akár hónapokig elhúzódó folyamatra. Ha műtétre vállalkozol, fontos, hogy tisztában legyél azzal, hogy minimum egy-két hetet kell várni, mire felépülsz. Sokan éppen ezért választanak műtéti időpontot közvetlenül a karácsonyi ünnepek előtt, hogy megfelelő pihenést is gond nélkül – és feltűnés nélkül – tudják biztosítani maguknak. De ez persze az életstílusodtól is függ – ha például gyermekeid vannak, ésszerűbb a műtétet az iskolaév közepén végeztetni.

Íme néhány adat, amely segíthet meghatározni, mikorra időzítsd a plasztikai műtétedet:

» december – március

Általában ez az év legforgalmasabb időszaka a plasztikai sebészek naptárában. Miért? A téli hónapok vastagabb ruházatot, gyengébb napsütést és több lakásban töltött időt hoznak magukkal, amelyek tökéletes gyógyulási helyzetet biztosítanak. Ez az év legideálisabb időszaka egy „nagyobb”, invazív műtét elvégzésére, mint például a mellnagyobbítás vagy az arcplasztika. Az esetleges véraláfutásokat és duzzanatot a vastagabb ruhák és sál alatt lehet elrejteni.

Ez az év tökéletes időszaka arra is, ha már a Summer Body-n “dolgozol”, hiszen a nyári csinos testek télen készülnek! 😉 Körülbelül hat hónapba telik, amíg felépülsz az arcplasztika, a hasplasztika műtét után, a szemhéjplasztika,  vagy a mellnagyobbítás után pedig körülbelül 3 hónap szükséges. Egy télre időzített műtét esetén is elegendő időt kell hagyni a felépülésre.

» április-június

A tavasz is remek alkalom lehet a műtétre. A melegebb idővel az emberek inkább már a nyárra készülnek – a strandon, bikiniben is szeretnének a legjobban kinézni és jól érezni magukat. Ha télen meghízol egy kicsit, ez bőven hagy időt az ünnepi kilók leadására, hogy a műtéteddel a legjobb eredményt érhessük el. A nap sugarai egyre erősebbek, ezért ebben az időszakban különösen fontos, hogy a szabadban töltött idődet az árnyékban töltsd, mivel a napsugárzás fokozhatja a hegesedést.

A legnépszerűbb műtétek tavasszal: mellplasztika (mellnagyobbítás, mellfelvarrás, mellkicsinyítő műtét), testkontúrozás, mint például a zsírleszívás és arcműtétek, beleértve a szemhéjplasztikát is.

» július – augusztus

Ideje nyaralni küldeni a plasztikai sebészeket :), merthogy ez a csendes évszak az orvosok számára! Az időjárás meleg és a legerősebben ilyenkor süt a nap, így ez az időszak nem igazán alkalmas a gyógyulásra. A meleg fokozza és meghosszabbítja a műtét után keletkezett duzzanatot, emellett nagyon kényelmetlen kötésben a melegben ülni és a meleg, kompressziós ruhák is igen kellemetlenek lehetnek a perzselő hőségben. A hegeket mindig el kell rejteni a nap elől, főleg a frisseket, mert lebarnulhatnak és akkor örökre pigmentáltak maradhatnak, nagyon fognak látszani! Ez az év legkevésbé jó időszaka a bőr lézeres beavatkozásaira is, mivel ilyen esztétikai beavatkozásnál általában több hónapig kell tartózkodni a napsütéstől.

Ha mégis úgy döntesz, hogy a nyári hónapokban végeztetsz plasztikai műtétet, figyelmesen hallgasd meg a sebész által adott instrukciókat a gyógyulásod optimalizálása érdekében. Tehát inkább egy légkondicionált otthon kényelmében gyógyulj, ne pedig a medence mellett!

A nyári időszakban is végezhető műtétek: öregedésgátló és ráncfeltöltő injekciós kezelések és kisebb esztétikai beavatkozások.

» szeptember-december

Ilyenkor a szabadsággal teli, lazább nyári napok már hűvösebbekké és nyugodtabb élettempóba fordulnak. Ez egy jó időszaka az évnek, hogy elkezdd tervezni a plasztikai műtétet, és így egész télen elegendő felépülési időt hagysz magadnak. A gyerekek visszamennek az iskolába, így több időd adódhat az otthoni nyugalomban történő regenerálódásra a műtét után.

Ezekben a hónapokban leginkább kért műtétek: mellplasztika minden formája és az arcplasztika minden formája.

M2Med Plasztikai Sebészet és Bőrgyógyászat

A ‘jól érzem magam a bőrömben’-érzés pótolhatatlan és boldogsággal tölti el az embert. A test és lélek harmóniájának megteremtése a célunk.
Ha segíthetünk, hogy jobban érezd magad a bőrödben, fordulj hozzánk bizalommal!

KONZULTÁCIÓ
A konzultáció minden műtét és esztétikai kezelés előtt elengedhetetlen. A személyes megbeszélés során tudjuk felmérni, hogy lehetséges-e elvégezni a kívánt beavatkozást, illetve hogy esetedben mely módszerrel, hány beavatkozással érhető el a kívánt cél. Ezen kívül a konzultáció során van lehetőséged feltenni a kérdéseidet.

Érdekelnek a részletek? Kérj időpontot személyes konzultációra:
+36 30 271 4141


#M2Med #ForTimelessBeauty