BLOG

Öregedés megelőzés neurotoxinokkal

Neurotoxinok az öregedés megelőzésére

“A neurotoxinok használatával meg lehet akadályozni bizonyos ráncok kialakulását, de ehhez következetesség szükséges.”

A neurotoxin injekciók (pl. Botox Cosmetic, Dysport) iránti igények száma egyre nő. Az Aesthetic Society orvos-esztétikai szaklap szerint 17,8 százalékkal nőtt a botulinum toxin injekciós kezelések száma az elmúlt 5 évben.
Látható emelkedést mutat a 35 évnél idősebb emberek igénye az idősödés megállítására.
Egyre több bőrgyógyász és plasztikai sebész ért egyet azzal, hogy ha időben – még a ráncok kialakulásának igen kezdeti stádiumában – kezdjük el a botulinum toxinnal történő kezeléseket, hosszú távon és hatékonyan megakadályozható a ráncok kialakulása. Logikusan is hangzik: ha nem adunk esélyt sem a ránc, a barázda elmélyülésének, nem okozhat törést a bőrön, ez pedig hosszútávon előnyös lehet.
Sokéves klinikai vizsgálatok támasztják alá, hogy a botulinum toxinnal végzett kezelések nem okoznak károsodást, nem jelentenek veszélyt, ha hozzáértő szakember juttatja be a megfelelő helyre.

„Meg lehet akadályozni bizonyos ráncok kialakulását neurotoxinok használatával, de ehhez elkötelezettség kell” – olvasható egy esztétikai magazin hasábjain egy neves kaliforniai plasztikai sebésszel készített interjúban.

Dr. Lily Lee-vel egyetértésben mi is ezt valljuk. Jelenlegi neurotoxinjaink általában körülbelül három-négy hónapig tartanak, így az évente kétszeri vagy kevesebb injekció beadása nem segít a megelőzésben. Ha azonban valaki folyamatosan blokkolja a homlok izmainak mozgását, akkor az izmok egy picit ellustulnak és az izmok felszínén lévő bőrön nem alakulnak ki mély ráncok.

A ráncok a húszas évei elején járó fiatalok arcán még rejtőznek, de van azért egy árulkodó jel, hogy a jövőben mély ráncok alakulhatnak ki, mégpedig a valaki mimikája intenzívebb. Ez azt jelenti, hogy ha úgy fejezed ki az érzelmeidet, hogy tágra nyitod a szemed, felhúzod, vagy épp összeráncolod a szemöldöködet, hunyorogsz, vagy nagyokat nevetsz, vagy neadjisten dohányzol, akkor szinte biztosra veheted, hogy előbb-utóbb kialakulnak ezek a barázdák, ezért megelőzés céljából ideje elkezdeni a botox kezeléseket.

A genetikának sok köze van az erős arcmozgáshoz. Már gyerekkorban kivehető, hogy valaki mennyire ráncolja a homlokát – akár még álmában is. Ha megnézed a családod tagjait, akkor is könnyen következtethetsz, nálad mikor alakulnak ki az ún. 11-es ráncok, a két szemöldök közötti függőleges 2 barázda.

Az ideális időpont

Egyénenként változó, hogy kinél mikor érkezik el az ideális időpont a kezelésre. Azt szoktuk mondani, hogy a neurotoxin injekciós kezelések elkezdésének legjobb időpontja az, amikor nagyon finom vonalakat észlelünk a glabellában (a szemöldökök között), a vonalakat a homlokon vagy a szarkalábakat a szem környékén. Annak meghatározásához, hogy mely típusú neurotoxin felel meg a legjobban az adott páciens speciális igényeinek, és hogy elég idős-e ahhoz, hogy neurotoxinokat kapjon, a legbiztonságosabb út egy gyakorlott, szakképzett plasztikai sebésu orvos felkeresése.

A fiatalabb generációk számára inkább a Dysport a megfelelő, bár általános szabály erre sincs, mindig az adott páciens adottságaitól függ, melyet javasoljuk. A Dysport valamivel gyorsabban hat, mint a Botox és úgy tűnik, hogy fokozatosan terjed szét, kevésbé okoz „merevséget”, és ez a tulajdonság a fiatalabbak számára nem elhanyagolható. Ez nem jelenti persze azt, hogy egy szakavatott kéz a legnépszerűbb neurotoxinnal, a Botox Cosmetic-kel ne tudna csodát tenni!

Nagyon fontos megjegyeznünk, hogy 18 éves kor alatt egyáltalán nem engedélyezett ezen termékek használata. Sőt, mi azt mondjuk, 23-25 éves kor előtt sem javasoljuk. A fiatal bőr még friss és üde, normál esetben nem igényel még ilyen beavatkozást.

A konzultáció épp azért hasznos, mert választ adunk minden felvetődő kérdésre, méghozzá személyre szabottan!

M2Med Plasztikai Sebészet és Bőrgyógyászat

A ‘jól érzem magam a bőrömben’-érzés pótolhatatlan és boldogsággal tölti el az embert. A test és lélek harmóniájának megteremtése a célunk.
Ha segíthetünk, hogy jobban érezd magad a bőrödben, fordulj hozzánk bizalommal!

KONZULTÁCIÓ
A konzultáció minden műtét és esztétikai kezelés előtt elengedhetetlen. A személyes megbeszélés során tudjuk felmérni, hogy lehetséges-e elvégezni a kívánt beavatkozást, illetve hogy esetedben mely módszerrel, hány beavatkozással érhető el a kívánt cél. Ezen kívül a konzultáció során van lehetőséged feltenni a kérdéseidet.

Érdekelnek a részletek? Kérj időpontot személyes konzultációra:
+36 30 271 4141

 


#M2Med #ForTimelessBeauty