BLOG

Mennyi ideig tartanak igazán a mellimplantátumok?

M2Med Plasztikai Sebészet / BLOG - Mennyi ideig tartanak igazán a mellimplantátumok?

Mennyi ideig tartanak igazán a mellimplantátumok?
Nem tart egy életen át, de nem mindenkinél ugyanakkor szükséges cserélni. És az sincs kőbe vésve, hogy 10 évente kötelező. Akkor hogy is van ez?

Legtöbbször azt hallani, 10 évente szükséges a csere, de ez nem feltétlenül igaz. Egy átlagos sóoldatos vagy szilikon implantátum élettartama 10 és 20 év közötti. A legtöbb nő 8-10 éven belül eltávolíttatja, vagy kicserélteti, annak ellenére, hogy az implantátum még egyébként bírná.

Honnan lehet akkor tudni, hogy szükséges-e az implantátum cseréje?

Ezeket hosszú élettartamra tervezték, de nem állandóra. 5-6 évvel a behelyezés után MRI, vagy ultrahang vizsgálat javasolt, majd ezt követően nagyjából 2-3 évente ajánlott ezt ismételni. Ezek a vizsgálatok az implantátum repedés jeleit azonnal megmutatják. (Ilyen esetben nyilván azonnali csere javasolt.)

 

Veszélyes-e 10 évnél hosszabb ideig bent hagyni az implantátumokat?

Jelenleg nincs olyan bizonyíték, amely azt igazolná, hogy az ép és problémamentes implantátum gondot okozna 10 év elteltével a testben. Nem tudni, hogy egyes implantátumok miért problémamentesek akár évtizedekig, mások pedig miért küzdenek jóval korábban problémákkal.

A saját egészséged védelméért mindenképpen fontos betartani a szakemberek javaslatát és néhány évente megvizsgáltatni, hogy biztonságosnak tekinthető-e még az implantátum a testedben.

A pácienseink nagyobb része egyszerűen más méretre vagy formára vágyik, ezért jön vissza cseréltetni, nem feltétlenül az egészségügyi okok miatt.

Ha a páciens testalkatához megfelelő méretű implantátumot választunk, elkerülhető számos kísérő egészségügyi probléma, amit a módosított mellméret okozhat. A túl nagy implantátum eltorzítja, elnyújtja, kitágíthatja a szöveteket, emiatt a hónalj irányába csúszik el a mell. A nagy mellméret esetén egyébként is fontos a melltartó viselése pl. sportolás esetén, megelőzendő a szövetek idő előtti nyúlását.

A mellimplantátumok élettartama személyenként változó. Van, akinek évtizedekig nincs szüksége a cserére, míg másoknak hamarabb okoz problémát. Egy biztos, csak szakember tudja megállapítani, hogy egészségügyileg indokolt-e az implantátum cseréje, vagy sem.

M2Med Plasztikai Sebészet és Bőrgyógyászat

A ‘jól érzem magam a bőrömben’-érzés pótolhatatlan és boldogsággal tölti el az embert. A test és lélek harmóniájának megteremtése a célunk.
Ha segíthetünk, hogy jobban érezd magad a bőrödben, fordulj hozzánk bizalommal!

KONZULTÁCIÓ
A konzultáció minden műtét és esztétikai kezelés előtt elengedhetetlen. A személyes megbeszélés során tudjuk felmérni, hogy lehetséges-e elvégezni a kívánt beavatkozást, illetve hogy esetedben mely módszerrel, hány beavatkozással érhető el a kívánt cél. Ezen kívül a konzultáció során van lehetőséged feltenni a kérdéseidet.

Érdekelnek a részletek? Kérj időpontot személyes konzultációra:
+36 30 271 4141

 


#M2Med #ForTimelessBeauty