BLOG

Kérem, NE jegelje a mellét mellnagyobbítás után!

M2Med Blog / Mellplasztika - Kérjük, NE jegelje a mellét műtét után

Ami a mellnagyobbító műtéteket illeti, igyekszünk nagyon világos tanácsokat adni a műtétet megelőzően és mindig részletes utasításokat adunk minden páciensnek, hogy a gyógyulási folyamat a lehető leginkább zökkenőmentes legyen.

Azonban a részletes tervezés és az egyértelmű tanácsok ellenére is azt tapasztaljuk, hogy még mindig előfordulnak olyan balesetek / sérülések a műtétet követő regenerációs szakaszban, amelyek elkerülhetők lettek volna, ha a páciens betartja az orvos utasításait.

Ha ki kell emelni a legfontosabbat, mi az, amivel még mindig előfordulnak problémák, akkor a jegelést mondanánk. Hölgyek, kérjük NE jegeljétek a melleket a nagyobbítás után!

Komolyra fordítva a szót, kifejezetten ki kell hangsúlyoznunk a betegeknek, hogy ne jegeljék a műtéti felületet, sem a mellüket a mellimplantátum műtét után, mert meglehetősen súlyos jégégést okozhatnak vele maguknak, ami maradandó nyomot is képes hagyni!

Szerencsére mindegyik így járt betegünk felépült, azonban hónapok teltek el, mire helyreállt a bőr normál állapota – lézeres kezelések és számos hegterápia után.

M2Med Blog / Mellplasztika - Kérjük, NE jegelje a mellét műtét után

Mi az, amire még érdemes a mellnagyobbító műtét után figyelni?

Az alvás központi téma: mégis hogyan aludjon a páciens a műtét után? A legfontosabb, hogy a hason alvást mindenképpen kerüljék, mivel az implantátum megnyújthatja az oldalsó hegszövetet, aminek eredményeként a mellek oldalra eshetnek és oda a szép eredmény.

Új, nagyobb melltartók?

Szintén a fenti ‘nyomás’ témával összhangban azt tanácsoljuk, hogy ne menjen rögtön új melltartót vásárolni azonnal a mellnagyobbítás után. Ugyanis a mellei alakja még drámaian megváltozik a műtét utáni első hónapokban.

Sport?

Ne végezz fekvőtámaszt sem! Különösen akkor ne, ha az implantátum izom alá lett helyezve. A fekvőtámaszhoz hasonló mozdulatok miatt lefelé és kifelé tolhatja az implantátumot, ami ugyancsak torz eredményt hoz.

Miközben mi sebészek gyakran elmondjuk, minden alkalommal kihangsúlyozzuk, hogy a műtét után bizonyos tevékenységek egy ideig kerülendők, mert nem hogy javít, hanem egyenesen árt vele a páciens a végeredmény tekintetében, mégis azt tapasztaljuk, mindig akad néhány ‘túl aktív’ beteg, aki ‘azt hitte, hogy…‘ 🙂

Azt javasoljuk, hogy mellműtét után néhány hétig (legalább a legelején) minimalizálja a túlzott fizikai aktivitást. A gyógyulás legnagyobb akadálya sokszor az, ha a beteg túlzottan aktív.

Bár a legtöbb páciens már 48 óra elteltével jól érzi magát, mégis azt javasoljuk, hogy a műtétet követő néhány hétben kímélő életmódot kövessenek. Hiszen a műtétet egyszer elvégezzük és azt szeretnénk, hogy tökéletesen gyógyuljon, a végeredmény szép legyen és hosszútávra szóljon.

Ha a beteg gondosan követi a javasolt protokollokat, akkor nagyjából négy hét után visszatérhet a normál napi rutinhoz.

M2Med Plasztikai Sebészet és Bőrgyógyászat

A ‘jól érzem magam a bőrömben’-érzés pótolhatatlan és boldogsággal tölti el az embert. A test és lélek harmóniájának megteremtése a célunk.
Ha segíthetünk, hogy jobban érezd magad a bőrödben, fordulj hozzánk bizalommal!

KONZULTÁCIÓ
A konzultáció minden műtét és esztétikai kezelés előtt elengedhetetlen. A személyes megbeszélés során tudjuk felmérni, hogy lehetséges-e elvégezni a kívánt beavatkozást, illetve hogy esetedben mely módszerrel, hány beavatkozással érhető el a kívánt cél. Ezen kívül a konzultáció során van lehetőséged feltenni a kérdéseidet.

Érdekelnek a részletek? Kérj időpontot személyes konzultációra:
+36 30 271 4141

 


#M2Med #ForTimelessBeauty