BLOG

Intő jelek, hogy ideje feltölteni a ráncokat

NEUROTOXINOK

EZ A FANTASZTIKUS ANYAG A BOTOX

Az orvostudomány már az '50-es évektől használja az 'A típusú botulinum-toxint' orvosi célokra. Az arc és homlok ráncainak javítására 2002-től használjuk a botoxként ismert fantasztikus anyagot. Ezek az anyagok ideiglenesen blokkolják az izom ideg-receptorait, ami segít megelőzni a ráncok, mélyebb vonalak kialakulását. A neuromodulátorok számos olyan kozmetikai alkalmazásra tökéletesek, amelyek segítenek visszafordítani az öregedés különböző jeleit - például a szemöldök-, és homlokráncokat, vagy a szem körüli szarkalábakat, hogy csak párat említsünk.

Azonban ez csak a jéghegy csúcsa, ahogy mondani szokás, hiszen ez az innovatív anyag nem az esztétikai és orvosi kezelések széles skálájára nyújt megoldást – a túlzott izzadástól az ízületi zavar enyhítésén át a krónikus migrénes fejfájásig bezárólag. Kétségtelen, hogy a legnépszerűbb felhasználási módja az esztétikai ránctalanítás területe.

Ezt az anyagot az Allergan gyártja terápiás és kozmetikai célokra egyaránt. A szemöldök közötti homlokráncok, a szarkalábak, a vízszintes homlokvonalak, a szájzug lefelé tartó ráncai, de a nyak ráncainak korrigálására is kiváló.

Egyénenként változó, de általánosságban 3-6 hónapig tartós eredményt biztosít, ezért érdemes 3-4 havonta megismételni a kezeléseket.

MINDENT A MAGA IDEJÉBEN

Azok, akik túlestek már hasonló beavatkozáson, ma csak mosolyognak a kezdeti félelmeken és azt vallják, bárcsak hamarabb szánták volna rá magukat. A ráncfeltöltés ajánlását nem lehet korhoz kötni. Azt javasoljuk, még azelőtt történjen meg, hogy a bőrön a ráncok miatt a barázdák (‘törések’) végleg kialakulnak.

Az alábbiakban csokorba gyűjtöttük, mire kell figyelni, ha az első ránctalanító kezelést tervezi.

Ha a mimikai ráncok akkor is látszanak, ha az arc nyugalmi állapotban van

Pontosan annak megakadályozására, hogy a vonalak elmélyüljenek, hogy a ráncok ‘törést’ okozzanak a bőrön, a legjobb minél hamarabb elkezdeni a kezeléseket. Az életkor előrehaladtával teljesen normális, hogy a ráncok, a bőr gyűrődései láthatóvá válnak. Vannak, akik szeretik a botox-kezelést elkezdeni még mielőtt ezek a barázdák mélyebbek, tartósabbak lesznek, ez ízlés és igény kérdése. Azonban ha az arc nyugalmi állapotában is jelen vannak ezek a ráncok, érdemes elkezdeni a botoxszal való töltést.

Amikor a homlok elkezd lefelé ‘csúszni’ lelógó szemhéjakat okozva

Ha a szemhéj kézzel is megemelhető, a szemhéj bőre láthatóan megereszkedett, akkor megérett az idő egy szemöldök-emelésre, amely lehetővé teszi a felső homlokizmok számára, hogy „felhúzzák” a szemöldököt, és a bőr kisimuljon.

Ha láthatóvá válik ‘a 11-es’…

A szemöldökök közötti területen kialakuló két függőleges vonalat nevezzük szakzsargonban ’11-es barázdáknak’. Ez valójában a #glabella. Hivatalos megfogalmazásban:
A glabella a homlokcsont legalsó szélének legkiemelkedőbb része az orrnyereg felett a medián síkban, a fejen az arcus superciliarisok (szemöldökív) között. (a koponyai mérőpont megfelelő vetülete)
– Forrás: Wikipedia

A botox használatával ezek a függőleges barázdák azonnal ‘hatástalaníthatók’, dermal fillerek segítségével pedig a már kialakult redő feltölthető, így láthatatlanná válik.

A glabella ráncok megjelenése jelentős részben hozzájárul, hogy idősebbnek tűnjük, az arc morcosnak, megviseltnek, fáradtnak látsszon.

Intő jelek, hogy ideje feltölteni a ráncokat
Ha mosoly, vagy nevetés nélkül is megmaradnak a szem körüli szarkalábak

A szarkalábak a másik terület, ami igen beszédes jele annak, hogy ideje elgondolkodni a feltöltésen: a neurotoxin injekció szükségességének intő jele az izmok összehúzódásának és mozgásának bizonyítéka.

Nem támogatjuk feltétlen a finom ívek, pici szarkalábak eltüntetését, ugyanis mindig a természetességre törekszünk. Néhány fájdalommentes, mesterien elhelyezett neurotoxin injekció megakadályozza a szarkalábak kialakulását, miközben megőrzi arc természetes kifejezéseit.

Ha csak szeretné kipróbálni

A ránctalanítók nagyszerű tulajdonsága – vagy épp hátránya ;), hogy az eredmények ideiglenesek. Bár nem biztos, hogy minden problémára megoldást jelentenek, azt valljuk, érdemes tenni egy próbát és ha mégsem tud vele megbarátkozni, egyszerűen hagyja felszívódni és minden marad a régiben.

Érdemes megkérdezni a családtagok, barátok véleményét, ha nem tudja megítélni a saját arcáról, hogy áll a ráncokkal. Ha azt hallja, hogy mindig dühösnek tűnik, vagy azt kérdezik, hogy szeretné-e egy jó bőrgyógyász vagy plasztikai sebész nevét, akkor végre engedjen a nyomásnak és kérjen időpontot!

A botoxszal kapcsolatban sok kérdést kapunk: Állandó a hatása? Mi lesz, ha elmúlik? Meg fog ereszkedni az arcom?!

A botox a mimikai izmok mozgásának gátlásával fejti ki ránctalanító hatását. A kezelés során a ráncok kialakulásában szerepet játszó mimikai izmokba megfelelő mennyiségű botox injekciót fecskendezünk egy nagyon vékony tűvel, ennek hatására a kezelt izmok ellazulnak és a ráncok kisimulnak. Rendkívül hatékony és közkedvelt ránctalanítási módszer, hiszen gyors, fájdalommentes és nagyon látványos.

Az M2Med-ben a leghatékonyabb, eredeti Allergan botox injekciót használjuk. Segítségével a felszíni ráncok teljesen megszűntethetők, a mélyebbek látványosan kisimíthatók. A teljes hatást kb. 10-14 nap alatt éri el, az arc kisimult lesz, fiatal, eltűnik a mérges és szomorú tekintet.

Hogy mi történik, ha felszívódott a botox? Röviden: semmi.

Onnan lehet észrevenni, hogy már felszívódott, hogy ismét látni az injekciózott területeken a barázdákat.

A botox hatása a kezelést követően nagyjából 3-6 hónapig tart (személyfüggő), és egy évben akár többször megismételhető, de min. 3 hónapnak el kell telnie 2 kezelés között.

Még egy fontos tény – főleg azok számára, akik szkeptikusak ezzel a szépészeti eljárással kapcsolatban: minél többször történik botox kezelés, annál tovább tart a hatása és ennek köszönhetően nem fejlődnek ki újabb ráncok, a bőr rugalmasságáért felelős kollagén rostok pedig újratermelődnek.

Ez az anyag már közel 20 éve áll az orvostudomány rendelkezésére, így igazoltan biztonsággal alkalmazható. Pontos és szakértő adagolás mellett teljesen felbomlik, káros mellékhatása nincs.

Az M2Med-ben nagy rutinnal alkalmazzuk az Allergan botox injekcióit és nagy örömünkre sok pácienst tettünk elégedetté és boldoggá a ráncfeltöltés által.


Az orvosesztétika terén világelső Allergan™ vállalat tapasztalt magyarországi és nemzetközi trénereként, a legfrissebb kutatási eredmények és módszerek ismeretével az M2Med-ben számtalan látványos arckezelést, arcemelést és töltést végzünk a JUVÉDERM® innovatív hyaluronsav és botulinum toxin tartalmú ráncfeltöltőivel.
Ezek a kiváló minőségű, felszívódó töltőanyagok ránc-, és ajakfeltöltésre egyaránt használhatók, azonnali, látványos és hosszan tartó eredmény érhető el segítségükkel!


Ha megszabadulna a ‘dühös, szomorú és megviselt’ ábrázatért felelős ráncaitól, keressen bennünket elérhetőségeinken!

M2Med Plasztikai Sebészet és Bőrgyógyászat

A ‘jól érzem magam a bőrömben’-érzés pótolhatatlan és boldogsággal tölti el az embert. A test és lélek harmóniájának megteremtése a célunk.
Ha segíthetünk, hogy jobban érezze magát a bőrében, forduljon hozzánk bizalommal!

KONZULTÁCIÓ
A konzultáció minden műtét és esztétikai kezelés előtt elengedhetetlen. A személyes megbeszélés során tudjuk felmérni, hogy lehetséges-e elvégezni a kívánt beavatkozást, illetve hogy a páciens esetében mely módszerrel, hány beavatkozással érhető el a kívánt cél. Ezen kívül a konzultáció során van lehetőség feltenni a kérdéseket.

Érdeklik a részletek? Kérjen időpontot személyes konzultációra:
+36 30 271 4141


#M2Med #ForTimelessBeauty