M2Med / Esztétikai beavatkozások / Test / Női intim plasztika

M2Med - Női intim plasztika

NŐI INTIM PLASZTIKA

A női intim plasztika a szeméremajkak – a kisajkak (a hüvelynyílás két oldalán lévő bőrlebenyek) méretének csökkentésére alkalmas.

Az emberek minden eddiginél szabadabban dönthetnek a testükről, éppen ideje volt, hogy mindenki maga határozza meg a test megjelenését, érzését és működését. Egy nő anatómiájában még a legintimebb területeit is át lehet alakítani, ha szükséges finomítani, hogy ezáltal fokozza érzékiségét, élénkítse szexualitását, és talán még a szexuális bátorság érzését is felkeltse általa. Mindez és még sok más lehetséges az M2Med intim plasztikai beavatkozások során a pácienseink számára.

Az intim plasztika – a kisajak plasztika, a nagyajak plasztika az utóbbi időben nagyon felkapott téma mind az esztétikai, mind a női egészségügyben, de sok téves információ kering, ezeket szeretnénk most tisztázni.

Ha most azon gondolkodsz, milyen bizarr, hogy egy ilyen témában olvasol, megnyugtatunk, ezek nagyon népszerű eljárások, és nem te vagy az egyetlen, aki ebben a témában hozzánk fordul. Íme, a legfontosabbak, amit tudni érdemes, ha intim plasztikát fontolgatsz:

#FORTIMELESSBEAUTY

NŐI INTIM PLASZTIKA

Sok nemzedéken át tabunak tekintették a hüvelyi egészséget, egyáltalán az intim területekről való beszélgetést és nem álltak rendelkezésre olyan eljárások és lehetőségek, mint manapság a női nemi szervek gondozására.
Mivel nem egyszer súlyos lelki problémákat okoz, tulajdonképpen ez képezi a legfontosabb műtéti javallatot.

KEZELÉSI LEHETŐSÉGEK

KÜLÖNBÖZTESSÜK MEG A KÉTFÉLE ELJÁRÁST

– avagy mi a különbség a szeméremajak-plasztika (labiaplasztika) és a hüvelyplasztika (vaginoplasztika) között?

HÜVELYPLASZTIKA

A HÜVELYPLASZTIKA inkább feszesítésre szolgál. A hüvely izomzatának meglazulása nem csak szexuális problémákhoz vezethet, de vizelet visszatartási nehézséget is okozhat. Ezek háttérben a szülés okozta károsodás állhat, de a kor előrehaladtával is gyengülhet a területhez tartozó izomzat.
Hüvely feszesítés / szűkítés végezhető egyszerűen a nagyobb szexuális élvezet céljából is.
 A hüvelyplasztika technikával sebészi úton feszítjük a hüvelycsatornát, a páciens az orvossal folytatott megbeszélések alapján kiválaszthatja, hogy milyen feszességre vágyik– a feszesség különböző szintjei elérhetők, persze ésszerű keretek között. Néhány páciensnek több gyermeke is született, és elégedetlenek hüvelyi lazaságukkal, valamint azzal, amilyen hatással ez van a partnerükkel való intimitásra.

SZEMÉREMAJKAK PLASZTIKAI MŰTÉTJE

A SZEMÉREMAJKAK PLASZTIKAI MŰTÉTJE pedig a kisajkak méretének – a hüvelynyílás két oldalán lévő bőrlebenyek – méretének csökkentésére irányul. A szeméremajak-plasztika többnyire esztétikai eljárás, de persze funkcionális is lehet, pl. ha fájdalmat okoz az elváltozás sportolás közben, ülés közben, szex közben.
A plasztikai sebész alapvetően lerövidíti a szeméremajkakat, hogy eltávolítsa a felesleges szövetet, ami esztétikai vagy funkcionális okokból zavarhatja a pácienst.
Ezen kívül az intim területet érintő plasztikai beavatkozás még a szeméremdomb korrekciója, amely olyan esztétikai, intim-plasztikai beavatkozást takar, amelynek célja a szeméremdomb méretének csökkentése.

Miért van valakinek szüksége a szeméremajkak plasztikára?

Számos oka van a szeméremajkak plasztikai beavatkozásának, ezek többsége inkább esztétikai, nem pedig az orvosi szükségességet foglalja magában:

Elégedetlenség a szeméremajkak megjelenésével:
Ez az első számú oka a szeméremajkak plasztikájának. Zavart, vagy önbizalomhiányt okozhatnak számukra a szeméremajkaik megjelenése, különösen szex közben. Sok nőnél a kisajkak lejjebb lógnak – hozzátesszük, ez teljesen normális!, azonban bárki dönthet úgy, hogy ezt nem találja szépnek és változtathat rajta.

Kellemetlen érzés a hosszú szeméremajkak miatt:
A nagyobb, vagy hosszabb szeméremajkak ténylegesen funkcionális problémákat okozhatnak egyes pácienseknél. Ez magában foglalhatja a kerékpározás során fellépő kellemetlen érzést, vagy a fehérnemű viselése során a ruhával való mechanikai súrlódás kellemetlen tüneteit, vagy a hüvelyből származó felesleges nedvesség okozta fertőzéseket.

Fájdalmat okoz szex közben:
A szeméremajkak megjelenésével kapcsolatos elégedetlenség befolyásolhatja a páciens szexuális magabiztosságát is – de akár a megnagyobbodott, vagy hosszabb szeméremajkak akadályozhatják is a szex során, ami fájdalmas, vagy legalábbis kellemetlen élményt okozhat. Páciensek beszámolójából tudjuk, csupán a szeméremajkak méretének csökkentésével is már javulhat a szexuális funkció, mert nem kell aggódnia, hogy a közösülés során a szövet meghúzódik, vagy megsérül.

Rákos, vagy rák előtti állapotok:
A szeméremajkak rekonstrukciójának egyik orvosi oka lehet, hogy el kell távolítani a szeméremajkak egy részét, amely rákos sejteket tartalmaz a hüvely területén. A rákos megbetegedések, vagy a rák előtti állapotok, amelyek ezen a területen növekednek, kimetszést igényelhetnek.

18 évnél fiatalabb lányokon nem szabad ilyen műtétet végezni, mert a szeméremajkak a pubertáson túl egészen a korai felnőttkorig tovább fejlődnek.

A hüvelyfiatalítás az utóbbi időben nagyon felkapott téma mind az esztétikai, mind a női egészségügyben, de sok téves információ kering a témában.

Ezek nagyon népszerű eljárások és ha valahol, hát nálunk, az M2Med-ben nem kell szemérmesnek lenni a témával kapcsolatban, hiszen hol máshol beszélnél erről, ha nem orvosod előtt?

Mit érdemes tudni az intim plasztikai beavatkozásokról?
Technológiánkat a rádiófrekvenciás hőterápia helyett inkább a lézerterápia irányába toltuk el.

Minden életkorú páciensen működik?
Fiatalabb és idősebb nőknek egyaránt való.

Milyen érzéstelenítés szükséges az eljáráshoz?

A szeméremajkak plasztikáját helyi érzéstelenítésben végezzük, nincs szükség altatásra. A területet apró pici tűszúrásokkal, lidokainnal elzsibbasztjuk és elvégezzük az eljárást.
Természetesen – mint bármely beavatkozás – ez is kérhető altatásban.

Hogyan zajlik a műtét?

A kisajakból kis metszésekkel eltávolítjuk a felesleges részeket, kialakítjuk ezzel a kívánt ideális formát és méretet. A gyorsabb felépülés érdekében felszívódó varratokat használunk. A teljes beavatkozás maximum 1 órát vesz igénybe.

Meddig tart a felépülés?

A terület fokozott érzékenysége miatt közvetlenül a beavatkozás után némi kellemetlen érzés előfordulhat, de fájdalom nem jellemző. Duzzanat, váladékozás, asszimetria a műtét utáni hetekben jelentkezhet, de ez csak átmeneti jellegű, a teljes gyógyulás és a végleges eredmény 3 hónap múlva alakul ki.
Mivel felszívódó varratokat használunk, csupán a külső varratok csomóinak eltávolítására van szükség 7-10 nap múlva.

Elvégezhető a „Mommy-makeover” átalakítás részeként is?

Természetesen igen. A Mommy Makeover, azaz a szülés utáni ‘mami-test átalakítás’ klasszikusan kombinálja a mell és a has kezelését, de gyakran tartalmaz intim plasztikát is. Mivel minden rendelkezésünkre áll itt az M2Med-ben, így az összes sebészeti és nem sebészi lehetőség egy fedél alatt, egy körben megoldható.

NÁLUNK NINCS OK SZEMÉRMESKEDNI A TÉMÁVAL KAPCSOLATBAN

Tisztában vagyunk vele, hogy ez egy érzékeny téma, de azt tapasztaljuk, hogy mire a páciensek eljutnak hozzánk ezzel a problémával, már szinte lelkileg el is kötelezik magukat az eljárás mellett, mert nagyon zavaró ez a helyzet számukra. Ekkorra már arra a pontra, mint minden más eljárásnál, hogy megmutatják, mi zavarja őket, és meghallgatják a kezelési lehetőségeket.

Úgy tekintek erre a beavatkozásra is, mint egy testszobrászatra. Mi azért vagyunk itt, hogy (ésszerű keretek között) megtegyük, amit a páciens kér, hogy elérjük általa, hogy ő jobban érezze magát.

Mielőtt ilyen beavatkozásra szánod magad, nagyon fontos, hogy tisztában légy azzal, nincs “nem megfelelő” szeméremtest, nincs olyan, hogy “hogyan kell kinéznie” a nagyajkaknak, kisajkaknak. Ezen a területen nincs “norma”. A legtöbb esetben a labiaplasztika orvosilag nem indokolt, pusztán esztétikai eljárásról van szó, amelyet azért választanak, mert úgy döntöttek, hogy a kisebb vagy rövidebb kisajkak kívánatosak.

Azt gyanítjuk, hogy ez a kulturális üzenetküldés és a média káros eredménye. Főleg a mainstream pornóé, ami elkeserítő.
Amennyiben nem arról van szó, hogy a szeméremajkak fájdalmat okoznak szex közben, vagy valamiféle rákos, vagy rákot megelőző elváltozás van rajtuk, vagy kellemetlenséget okoznak a fehérnemű viselése során, ne tedd ki magad pusztán az aktuális szépségtrendek miatt egy ilyen tortúrának, kockáztatva a műtéti szövődményeket (csökkent szeméremtest érzékenység, krónikus szárazság, zsibbadás, hegesedés, vagy fájdalmas hüvelyi szex).

MI A HELYZET AZ ELŐTTE/UTÁNA KÉPEKKEL?

Úgy gondoljuk, hogy ezt a területet másképpen kezeli mindenki, mint a többi testrészt,
ezért a páciensek nem számítanak arra, hogy egy katalógust kapjanak az előtte/utána képekről,
mint mondjuk egy mellnagyobbítás vagy orrplasztika esetén.

Mivel mindenki teste nagyon más és egészen különbözőek az igények,
ha erről a területről van szó, jellemzően nem csinálunk előtte/utána képeket.

A műtétet megelőzően alapvetően inkább megbeszélésről van szó, esetleg készítünk vázlatot a páciensnek papíron.
A szeméremajkak plasztikájánál segítség számunkra, ha a páciensnek van olyan képe a szeméremajkakról,
amelyeket láttak valahol, és azt szeretnék, hogy az övék is hasonló legyen,
ez segít számunkra a műtét során a kívánt cél elérésében.

Az orvostudomány gyors fejlődésével az intim plasztika ma már nagyon fejlett módszerekkel, innovatív technikákkal áll az sebészek rendelkezésére.

Akár a látványos változtatásokról, akár a finom korrekcióról legyen is szó, Klinikánkon kellő tapasztalattal és készséggel állunk rendelkezésre, hogy valóra váltsuk pácienseink álmait.

Ha kisajak plasztikát, vagy az intim részek kontúrjait érintő korrekciót vagy más plasztikai sebészeti eljárást fontolgatsz, weboldalunk segíthet a témával kapcsolatos információkban és a lehetőségekkel kapcsolatos fontos döntések meghozatalában. Ha még vannak megválaszolatlan kérdéseid, vagy még bizonytalan vagy, kérj időpontot személyes konzultációra Dr. Marjas László plasztikai sebész főorvoshoz.

M2Med - Női intim plasztika
M2Med Plasztikai Sebészet és Bőrgyógyászat

A ‘jól érzem magam a bőrömben’-érzés pótolhatatlan és boldogsággal tölti el az embert. A test és lélek harmóniájának megteremtése a célunk.
Ha segíthetünk, hogy jobban érezd magad a bőrödben, fordulj hozzánk bizalommal!

KONZULTÁCIÓ
A konzultáció minden műtét és esztétikai kezelés előtt elengedhetetlen. A személyes megbeszélés során tudjuk felmérni, hogy lehetséges-e elvégezni a kívánt beavatkozást, illetve hogy esetedben mely módszerrel, hány beavatkozással érhető el a kívánt cél. Ezen kívül a konzultáció során van lehetőséged feltenni a kérdéseidet.

Érdekelnek a részletek? Kérj időpontot személyes konzultációra:
+36 30 271 4141

 


#M2Med #ForTimelessBeauty