BLOG

Hogyan zajlik a facelift?

M2Med Blog - Hogyan zajlik a facelift?

Az idő múlása és a modern élettel járó stressz okozta jelek leküzdésére leggyakrabban a klasszikus öregedésgátló arcműtét bizonyul ideálisnak.

Az arcplasztika egy megbízható, hosszan tartó öregedésgátló eljárásnak tekinthető, mivel valóban tartós eredményeket tud biztosítani. Ha a laza bőr feszesítésére, a mögöttes arcszerkezet megemelésére és a mély ráncok kisimítására irányuló arcplasztikai felfrissítést fontolgatsz, ez a blogbejegyzés neked szól, mert ebben a cikkben végigvesszük, mit várhatsz ettől az eljárástól.

M2Med Blog - Hogyan zajlik a facelift?

Facelift lépésről lépésre

Az arcplasztika célja az öregedés látható jeleinek visszafordítása az arc és a nyak területén. Bár minden sebésznek megvan a saját kedvenc technikája, minden arcplasztika a páciens igényei és preferenciái szerint alakított, így az is változatos lesz.

Mire képes az arcplasztika?

Ahogy öregszünk, a zsír, a kollagén termelése és a bőr rugalmassága mind csökkenni kezd. Ahogy elveszítjük az arc volumenét, elveszítjük a fiatalos kontúrt és a határozottság vonalakat az állkapocs vonalán, az arcon, a szájon és a szem alatt. Ez a bőrrugalmasság-vesztéssel párosul, az arcbőr túlzott mértékű megnyúlását (lógását) eredményezi, ráncokat és mély barázdákat okozva, ezek pedig rontják a fiatalos, friss megjelenést.

Az arcplasztika ugyan nem tudja visszaállítani az elvesztett térfogatot, de visszafordíthatja az öregedés jeleit azáltal, hogy eltávolítja a felesleges bőrt, eltávolítja vagy áthelyezi a zsírrétegeket, valamint megemeli a mélyebb szöveteket és izmokat a fiatalosabb eredmény érdekében.

A facelift – nyaklifting kombinált eljárás a következő öregedési problémákra jelenthet megoldást:

– Mély ráncok a száj és az orr körül (nasolabialis ráncok és marionett vonalak)
– Finom vonalak és ráncok az egész nyakon és az arc közepén
– Laza, lógó bőr az áll, az állkapocs és a nyak körül (pofa)
– Nyakszalag és laza bőr (pulykanyak)
– Az arc szerkezetének és határozottságának elvesztése

Az arcplasztikai konzultáció

Az arcplasztikai eljárás első lépése egy átfogó személyes konzultáció az arcplasztikai sebész szakemberrel, esetünkben Dr. Marjas Lászlóval. Minden arcplasztika teljesen egyedi, amely a páciens szükségleteihez, céljaihoz és anatómiájához igazodik, így a te konzultációd is fontos és elengedhetetlen a műtéti terv sajátosságainak meghatározásában.

A konzultáció során Marjas doktor őr meghallgatja az eljárással kapcsolatos céljaidat; mi az, ami leginkább zavar a megjelenésedben, min szeretnél változtatni, milyen eredményt szeretnél elérni…stb.. Alaposan meg fogja vizsgálni az arcodat is, beleértve a bőröd rugalmasságát és a mögöttes csontszerkezetet is.

A konzultáció alkalmat nyújt arra is, hogy megvitassátok az aggodalmaidat, és hogy tájékoztassunk az esetleges műtéti kockázatokról és arról is, hogy mire számíthatsz a felépülési, gyógyulási időszakban. Feltétlenül tájékoztasd róla orvosodat, ha dohányzol, fogyasztasz alkoholt, (ezeket úgysem tudod eltitkolni előtte), vagy ha bármilyen egészségügyi problémád van, esetleg olyan gyógyszert szedsz, amely befolyásolhatja a műtétet. Ez mindig a te érdekedet szolgálja és segítségével elkerülhetők a nem várt mellékhatások.

Arról is tájékoztatunk, hogy milyen technikákat alkalmazhat a doktor úr, mit várhatsz az eljárástól, és melyek a reális eredmények. Azt is elmondjuk, milyen kockázatokkal és előnyökkel jár az arcplasztika, milyen érzéstelenítést alkalmazunk, és hol végezzük majd el a műtétet.

Az arcplasztikai eljárás

Bár minden egyes arcplasztika személyre szabottan történik, a Klinikánkon végzett általános arcplasztikai lépések általában a következők:

Az arcplasztika általában ambuláns eljárásként, általános érzéstelenítésben történik az optimális kényelem érdekében. Marjas doktor úr diszkrét bemetszésekkel kezdi, melyeket igyekszik a hajvonalban és a fülek ráncaiba rejteni, ezáltal is csökkentve a látható hegesedés kockázatát.

Felemeli és áthelyezi a mögöttes arcszöveteket, feszesebbé teszi az izmokat és struktúrákat, hogy fiatalosabb kontúrt hozzon létre. Ezután kimetszi a felesleges bőrt, és a maradék bőrt az arc szöveteire teríti, hogy simább, fiatalosabb megjelenést biztosítson. Végül gondosan bezárja a bemetszéseket, mielőtt gézt vagy kötszert helyezne a műtéti terület védelmére.

A facelift eljárással kapcsolatban leggyakrabban felmerülő kérdések:

Klinikánkon ritkán végzünk arcplasztikát magában; úgy véljük, hogy a legjobb esztétikai eredmények a dinamikus megközelítésből származnak, amely többféle eljárást, technikát és nem sebészi kezelést alkalmaz egyszerre a legtermészetesebb, legegyedibb eredmény elérése érdekében. Az arcfiatalításban általunk használt népszerű kombinációk közé tartozik a nyakplasztikával, a szemhéjplasztikával, a szemöldökemeléssel, az arckontúrozással együtt végzett arcplasztikai beavatkozások.

Maga a műtét nem fáj, hiszen egész idő alatt altatásban leszel.
Közvetlenül az eljárás után is csekély a fájdalom. A legtöbb fájdalom a gyógyulás első hetében jelentkezik, de ez általában kezelhető vény nélkül kapható fájdalomcsillapítókkal. Ezeket általában az átmenetileg megduzzadt műtéti részek feszülése, véraláfutások és a varratok sebe okozza. Inkább kényelmetlennek, kellemetlennek írják le pácienseink, mint elviselhetetlen fájdalomnak.

Természetesen, erősebb fájdalom esetén Marjas doktor úr erősebb fájdalomcsillapítót ír fel, ha igény mutatkozik rá.

Minden alkalommal, amikor bemetszést végeznek a testen, fennáll a hegesedés veszélye. Minden műtét során ügyelünk arra, hogy diszkrét helyekre rejtjük el a bemetszéseket, és a sebészeink magas szintű készségének köszönhetően csökkenteni tudjuk a hegesedés kockázatát a kifogástalan kimetszéssel és varrással.

Fele részben a páciens is befolyásolni tudja, milyen mértékben maradnak meg a műtéti hegek. Például a napsugárzás elkerülésével és a hegek utókezelésével, különböző – az orvosaink által javasolt – krémek használatával.

M2Med Plasztikai Sebészet és Bőrgyógyászat

A ‘jól érzem magam a bőrömben’-érzés pótolhatatlan és boldogsággal tölti el az embert. A test és lélek harmóniájának megteremtése a célunk.
Ha segíthetünk, hogy jobban érezd magad a bőrödben, fordulj hozzánk bizalommal!

KONZULTÁCIÓ
A konzultáció minden műtét és esztétikai kezelés előtt elengedhetetlen. A személyes megbeszélés során tudjuk felmérni, hogy lehetséges-e elvégezni a kívánt beavatkozást, illetve hogy esetedben mely módszerrel, hány beavatkozással érhető el a kívánt cél. Ezen kívül a konzultáció során van lehetőséged feltenni a kérdéseidet.

Érdekelnek a részletek? Kérj időpontot személyes konzultációra:
+36 30 271 4141

 


#M2Med #ForTimelessBeauty